Társasjátékozás … bukósisak méret

board-game-933165_640Emlékszem, mikor gyerekek voltunk, sokszor társasjátékoztunk, vagy kártyáztunk, vagy játszottunk valami egyszerű játékot közösen. Ti is szoktatok közösen játszani?

A gyerek kor

Meghatározó szerepe van minden ember életében ennek a korszaknak. Sok minden függ attól, hogy a jövőben mit, és hogyan fog majd csinálni, főként, ha neki is lesz családja. Emlékszem, már egész kicsi voltam, amikor tudtam, hogy én egyszer anya leszek. Ez volt minden álmom, amit sikerült is valóra váltanom. Mára már elmondhatom, hogy szép nagy családunk van, mert 3 gyermekünk is van. Persze akkor még nem tudtam, hogy mennyi is lesz majd pontosan, de a sors így akarta.

A családunk

Mindenünk megvan, aminek meg kell, hogy legyen. Nem vagyunk gazdagok, de a legfontosabb megvan, és az a szeretet. Józsival a férjemmel 11 évvel ezelőtt ismerkedtünk meg. Szerelem volt első látásra, fél évre rá már össze is házasodtunk, és nem sokra rá jöttek is a gyerekek. Emlékszem, sokat hallgattam, hogy korai ez még, és hogy meg fogjuk bánni… Azóta már eltelt  pár év, és azt gondolom, a sok hitetlennek bebizonyítottuk, hogy erősek vagyunk, és erős a kapcsolatunk is.

A közös játékok

Sokat játszunk együtt, ha van rá lehetőségünk. A férjem Józsi sokat dolgozik, hiszen jelenleg csak ő dolgozik a vállalkozásunkban, én pedig a gyerekeket látom el. Na persze ez is épp elég feladat.

Ha van lehetőségünk, felidézzük a régi időket. Sokat meséltem nekik az én gyerek koromról, és hogy milyen jók is voltak a közös játékok.

Persze a mi időnk azért jóval másabb is volt. Nekünk nem kellettek nagy dolgok, hiszen sokszor egy szalmakazal is igen nagy buli tudott lenni. De az udvaron, a mezőn is sokat játszottunk. Emlékszem, a bátyám nagyon szeretett mindig fabrikálni, vagy fából valamit készíteni.

Azért ma már ez másképp van. A mostani gyerekeknek a telefon, a számítógép a játék, vagy éppen menőbb hobbijaik vannak.

Szerencsére az én gyerekeim szeretnek még hagyományos játékokkal játszani. Még is merik a fa kockát, az építőt…

Az unokatestvérem fiánál már a menőbb dolgok a fontosak. Neki a motorozás a mindene. Igaz nem is kicsi már, mert elmúlt 18, de úgy rohan a világ, és minden vele együtt. Én azt sem tudom, hogy mi az a bukósisak méret, persze nem mintha szükségem lenne rá különösebben.

Próbálom a gyermekeinket jó úton tartani, és terelgetni, hogy minél jobb ember váljon belőlük.