Társasjáték vagy szerencsejáték?

Korábban megszállottan gyűlöltem a szerencsejátékot. Nem szerettem semmilyen kártyajátékot, illetve semmi olyasmit, ami vagyoni kockázattal járó szórakozást nyújt, mindössze a szerencsére hagyatkozva. Ezt gondoltam az emberiség egyik legelfajzottabb szokásának, mert nem értettem, hogy az emberek hogy képesek a kemény munka árán megszerzett pénzüket egy kiszámíthatatlan lapjárásra feltenni. Ezt nem i pusztán felelőtlenségnek, hanem egyenesen ostobaságnak tituláltam. Főleg azokban az esetekben, amikor ez a szenvedélybetegség társult esetleg még alkoholfüggőséggel is, és a kettő folyamatosan gerjesztette egymást. Az meg már pláne totális elmezavart okozott nálam, amikor ez a kettő a nincstelenséggel párosul, így megmérgezve a beteg személy és az egész családja életét is. Sajnos láttam egy-két embert ebben tönkremenni, ezért hálát adok, hogy a családomban nem szenved senki ilyesmitől.

Mindeközben viszont a társasjátékokat imádtam. Ahol csak a játék élményről, az együtt töltött időről és a kikapcsolódásról van szó, azt gyerekkorom óta képes vagyok befogadni, bármilyen mennyiségben. Igaz, jó adag versenyszellem is szorult belém, és bár ezek esetében is legtöbbször a szerencséről van szó, teljesen mást vált ki belőlem egy sakk, egy „Ki nevet a végén?”, vagy egy „Gazdálkodj okosan!” mint, mondjuk egy póker, vagy egy rulett. Igen, már az utóbbit is van lehetőséged otthon játszani, hiszen már egész pici gyereknek is kapható a legkülönfélébb fröccsöntött, gagyi minőségű „felnőttes”, akár szerencsejátéknak is minősíthető eszköz. Ezen akár túl is tehetem magam a terhes Barbi baba, vagy a kisbabával rendelkező játék baba és hasonlóan beteg találmányok után, hiszen az értelmes szülő úgysem vesz ilyesmit a gyereknek, aki meg mégis, azon kár keseregni és egyébként is mindenkinek magánügye.webáruház fejlesztés

Viszont amikor a baráti társaság egy részével már annyi időt töltöttünk együtt, hogy kezdtünk kifogyni az értelmes beszédtémákból, vagy közös cselekvésekből, akkor hozzánk is elkezdett beszivárogni az általam méregnek titulált szerencsejáték. Először a kockapóker, majd egyéb kártyajátékok képében. Aztán lassacskán be kellett látnom, hogy eddig nagyon rosszul ítéltem meg ezeket az elfoglaltságokat, ugyanis gondolkodás és jobban megismerés nélkül azonnal rávágtam, hogy undorító szerencsejáték, amiből én nem kérek. Majd amikor egy nyugodtabb pillanatomban végig gondoltam, hogy amennyiben ez nem pénzalapú tétben, vagy bármilyen más vagyoni alapú tétben értendő, tulajdonképpen társasjátéknak is minősíthető. Így hozta a sors körünkbe az egyik nagy társasjáték mániás, mostanra barátunknak mondható emberkét. Kezdetben mindig voltak törekvései, hogy az általa összegyűjtött több száz társasjáték valamelyikével játszunk, de észérvekkel olyannyira sikerült meggyőznünk, hogy egy idő után már nem is próbálkozott a meggyőzésünkkel, csak szó nélkül leült közénk kockázni, vagy a kedvenc finn kártyajátékunkat játszani.

Egy idő után a srác már annyira feleslegesnek érezte az egész gyűjteményét, hogy elgondolkodott azon, hogy megszabaduljon a hosszú évek alatt felhalmozott társasjátékok tömegétől. El is határozta, hogy létrehoz egy netes felületet, ahol azokat bocsájtja majd aukcióba. Nagy büszkén mutatta meg az általa létrehozott webáruházat, de hamar elmúlt a lelkesedése, amikor az arcomra kiült minden gondolatom a kivitelezést illetően. Megpróbáltam meggyőzni, hogy igazából csak egy jó webáruház fejlesztéssel foglalkozó személyt kéne találnia, és se perc alatt rendbe szedné az általa kialakított felületet. Győzködtem egy darabig, de aztán csak rátalálta a legideálisabb webáruház fejlesztéssel foglalkozó vállalkozóra. Az egyetlen hátránya az volt a felületnek, hogy a barátunk ragaszkodott ahhoz, hogy csak személyes átvételre, készpénzes fizetéssel legyen lehetőségük a vásárlóknak. A web fejlesztő próbálta szélesíteni a látókörét, de valamiért nagyon ragaszkodott ehhez a delikvens, így közel sem ért el olyan széles közönséget, mint azt az ötlet felvetésénél gondoltuk.

A webáruház fejlesztő azonban mindent nagyon szépen kivitelezett, összerakott, és jól kezelhetővé varázsolta az egész shopot. Ha hiszitek, ha nem, ez rengeteget számít. Hiába az alacsony árak, vagy a széles választék, ha vásárló nem tudja kezelni az oldalt, vagy nincs olyan felhasználóbarát felülete, akkor nem érdeklik sem a termékek, sem az árak, hiszen egyszerűen elmegy a kedve a böngészéstől is. Viszont szerencsére a fejlesztések után már minden feltételnek megfelelt az oldal, így a kedves kis barátunk megszabadult egy jelentős mennyiségű, már rég nem használt társasjátékától, és most már csak az idő-, és helytakarékos kocka és kártyajátékokat űzi velünk egyetemben.

Nektek van olyan nagyobb gyűjteményetek, melytől megszabadulnátok, akár egy webshopon keresztül?