Szerencsétlen párosítás

Egész eddigi életemben mindösszesen egyszer voltam kaszinóban. Nem kenyerem a szerencsejáték, de az egyik barátomnak egyszer ígéretet tettem, hogy mi ketten kaszinózni fogunk, és az ígéret szép szó… Így hát erőt vettem magamon, és belevetettem magam a bűnös életbe, de csak egy éjszakára. Számomra ugyanis tényleg nem egy elfogadható hobbi a szerencsejáték. A társasjáték kategóriánál nálam kimerül az ilyesmi hazardírozás. Viszont csábító volt az ígéret, hogy pompás helyen illegethettem magam a gyönyörű, csak erre az alkalomra vásárolt koktél ruhában, mind a kaszinó előtti vacsorán, mind pedig a kaszinóban.

A probléma csak az volt, hogy a vacsora túl finomnak bizonyult, a kaszinóban pedig rengeteg jó pezsgőt szolgáltak fel. Nem tudom, hogy hozzám hasonlóan ki szenved attól a problémától, hogy egy kiadós vacsora és utána kicsit magasabb alkoholtartalmú italok bevitele folytán hasi görcsök és puffadás jön létre. Ez nagyon kellemetlen érzés, és ráadásul nem is mutat jól, ha egy passzos koktélruhában múlatja az időt az ember lánya. Már-már kínosnak éreztem a szituációt, hogy pezsgős pohárral a kezemben járkálok egész este, miközben úgy nézek ki, mint egy várandós nő. Jeleztem is a barátomnak, hogy inkább hazamennék, mert nem vagyok túl jól, de erre aztán megkért, hogy a fiatal estére való tekintettel inkább mégis maradjak, mert szerencsét hozok neki.

Elkezdtük hát egy B opción törni a fejünket, és arra jutottunk, hogy a recepción kérek valami fájdalomcsillapító görcsoldót. Szerencsémre a recepciós hölgy nagyon készségesen segített, és kaptam tőle egy szem Drotaverin-t. Korábban nem használtam ezt a fajta gyógyszert, sőt ilyen esetekben nagyjából semmilyen gyógyszert, hanem mindig inkább a csendes szenvedésre és a probléma elmúlására játszottam. Most nem volt mit tennem, muszáj voltam a gyógyszeres kezelésre hagyatkozni. És lássatok csodát, nem volt felesleges. Nagyon hamar és nagyon profin megszűntette a görcsöket és a puffadást is a Drotaverin. Nem is kaptam betegtájékoztatót, így nem igazán tudtam, hogy milyen tulajdonságai és hatásai vannak a Drotaverin-nek, de amikor hazaértem, rögtön rákerestem a neten.

Különböző fórumokon rengeteget dicsérték, illetve a személye tapasztalatok révén is csak pozitív érveket tudtam a használata mellett felsorakoztatni, így másnap be is szereztem egy adag Drotaverin-t. Azóta rendszeresen használom, ha fentebb említett problémáim vannak, sőt rengetegszer van, hogy más esetben is segítséget nyújt, például női problémák okozta fájdalmas görcsök, vagy migrénszerű fejfájás csillapítására. Nem vagyok nagy gyógyszer párti, viszont most már tényleg állandó kellék a Drotaverin a háztartásban.

És hogy mi lett a kaszinózás eredménye? Meglepően több pénzzel szállt ki a barátom, mint amennyivel a helyszínre érkezett, így összességében jó estét zártunk. Úgy tűnik valóban érdemes volt ottmaradni, hiszen tényleg szerencsét hoztam neki, én pedig kihasználhattam az új ruhám előnyeit, a puffadás megszűnése után. Abban viszont megegyeztünk, hogy többé nem megyünk kaszinóba, legalább is én nem kísérem el az útjára. Egy élménynek jó volt, de azért rendszeresíteni továbbra sem szeretném ezt az életemben.