Szerencsejáték, és a velejárók

cards-627167_640Gondolkodtál már azon, hogy mitől lesz valaki szerencsejáték függő? Vagy hogy hol van az a pont, amikor esetleg abba kell hagyni?

A kártyázás

Talán az egyik legegyszerűbb játék, amit azt gondolom minden gyerek megtanul. Persze eleinte csak mintás kis gyerek kártyákkal, aztán pedig valamelyik általános felnőtt kártyajátékkal. Emlékszem, még általános iskolában a nagyapám tanított meg kártyázni engem és a bátyámat. Minden féle magyar kártya játékra megtanított, és szerettem is játszani. Amikor kint esett az eső, vagy épp rossz idő volt biztosan snapszoztunk, vagy zsíroztunk. Te ismered ezeket a kártya játékokat? Később a nagynéném megtanított még más nemzetek kártyajátékaira is, mint a póker, römi…

Felnőtt koromra nem váltam függővé, pedig belőlem is lehetett volna, mint bárki másból. Nem tudom, hogy van e összefüggés ezek között.

A szerencsejáték

Ha egyszer valaki bekerült ebbe az örvénybe, nagyon nehéz kikerülni belőle. Az egyik volt szomszédunk férje emlékszem, hogy kártyázott folyton. Ezzel még nem is lett volna baj, ha nem pénzben játszanak. Ugye a szerencse forgandó, egyszer fent, egyszer lent, tartja a mondás is, kivéve, ha csalnak. Na ez már annyira nem jó része a dolognak. vajon, ha gyerek korában nem tanul meg kártyázni, akkor nem lett volna függő játékos?. Lehet összefüggés közte? Arra emlékszem, hogy később el is váltak, mert minden pénz erre a szenvedélyre ment rá, és igen csak sok tartozás halmozódott fel.

Ha valaki megtanulja kezelni ezt a szenvedélyt, akkor lehet nyugodtan játszani, és élvezni a kártya játékot, hiszen sokan szeretik manapság, viszont mindenképpen pénz nélkül érdemes, mert ha nincs tétje a dolognak, akkor nem lesz annyira vonzó, és kecsegtető az ajánlat.