A swarovski fülbevaló volt a tét rulettezés közben

Amikor betöltöttem a tizennyolcadik születésnapomat, a barátaim úgy gondolták, hogy menjünk el egy kaszinóba. Nem igazán érdekelt a dolog, sosem voltam oda a szerencsejátékért. De gondoltam, hogy egyszer igazán kipróbálhatjuk, aztán elkönyvelhetjük úgy, hogy ezt is kipróbáltam, pipa. Megbeszéltük, hogy mikor és hova megyünk. Engem annyira nem hozott lázba a dolog, hogy teljesen megfeledkeztem róla, és a találkozó előtt egy órával felhívott a barátnőm, hogy átjönnének hozzám és akkor onnan indulhatnánk közösen. Teljesen kétségbe estem, hirtelen nem is tudtam, hogy mit mondjak neki, aztán rájöttem, hogy inkább nem mondok erről semmit és úgy csinálok, mint aki tényleg nem feledkezett meg erről.

Amint letettem a telefont, gyorsan elkezdtem készülődni, hogy legalább félig kész legyek és úgy nézzek ki, mint aki nem egész nap filmet nézett és pizzát evett. Amikor megérkeztek a többiek, már gyorsan le is fürödtem és hajat is mostam, amit nagyon gyorsan meg is szárítottam. Felkaptam magamra valamit, és szinte már majdnem kész is voltam. Míg kisminkeltem magam, addig a többiek megittak egy sört, beszélgettek. Utána pedig elindultunk, hogy próbára tegyük a szerencsémet. Egyikünk sem nagy szerencsejátékos, szóval nem azért mentünk oda, hogy reggelig kártyázgassunk és rulettezzünk, csupán kipróbáltuk, hátha sikerül-e nyernem valamit így elsőre. Utána mentünk is tovább bulizni, amiről én nem tudtam, így szerencsém volt, hogy normálisan felöltöztem, így nem éreztem magam rosszul, hogy egy farmerban és pólóban megyek el táncolni a barátaimmal.

Amikor odaértünk, meglepően sokan voltak már ott, inkább az idősebb korosztály képviseltette ott magát, de voltak azért furcsa emberek ott, ezt nem tagadom. Egy-két emberen látszott, hogy valami nem oké náluk, és biztos, hogy már a játék rabjai, őket elég hamar aztán ki is tessékelték onnan, mert a sorozatos vesztések után eléggé felöntöttek a garatra. Nem éreztem olyan jól magam ott, viszont egyszer csak fordult a kocka, és minden megváltozott. Azóta is ezen az estén nevetek és mindig felhozzuk, ha közösen megyünk el valahova, hogy beüljünk beszélgetni és sörözni egyet.

Ugyanis, ami történt, azt nem hinném el, ha nem velem történt volna. Leültünk rulettezni, gondoltam kipróbálom. Kiskoromban kaptam egy mini rulettet, bár sokat nem játszottam vele már akkor sem, de ahogy ott leültem az asztalhoz, eszembe jutott a kis rulettem, amit anno kaptam. Nem tudom már, hogy kitől kaptam, mindenesetre érdekes ajándék egy kisgyereknek. Szóval leültem, és elkezdtünk játszani. Volt mellettem egy hölgy, nagyon jól szituált volt, bár egyedül volt. Elegánsan fel volt öltözve, elegánsan is beszélt, még be is mutatkozott, amikor leültem mellé. Azonban egy idő után fogyott a pénze és kezdett ideges lenni. A végén felrakta tétnek azt, ami elmondása szerint mindig szerencsét hoz neki. Swarovski fülbevaló volt a kezében, amit szépen le is tett az asztalra. Látszott rajta, hogy nagyon ideges, én pedig kicsit arrébb is húzódzkodtam a székemmel, nem akartam, hogy az én fülembe üvöltözzön, ha esetleg nem nyer.

Néztem a többiekre, hogy nem akarunk már lassan menni, mert elég feszélyezve érzem már magam itt, azonban váratlan fordulat történt. Azt a kört én nyertem, ami azt jelentette, hogy nem csak a jó kis összeget tehettem félre, amit akkor a többiek buktak azon a körön, hanem a hölgy swarovski fülbevalója is az enyém lett. A hölgy idegességében rögtön felállt és el akart menni, azonban gyorsan mi is összeszedtük az asztalról a dolgaimat, én pedig gyorsan utánaszaladtam, hogy beszéljek vele. Megállítottam és szóltam neki, hogy a swarovski fülbevaló ugyanúgy maradhat az övé, visszaadom neki, hiszen nem akarok senkitől semmit elvenni, amihez ennyire ragaszkodik. Tudom, hogy milyen az, amikor valamit az ember elveszít, amit nagyon szeretett és ragaszkodott hozzá. A hölgy elsírta magát, annyira megörült ennek. Őszintén szólva, nem is tudom, hogy gondolta, hogy én majd a fülbevalójával szépen haza sétálok, nem nézhetek ki úgy, mint egy gonosz boszorkány, aki mindenkinek rosszat akar. Természetesen visszaadtam a hölgynek a fülbevalóját, de a pénzből, amit nyertem meghívtam a többieket vacsorázni a következő hétvégére.

A kaszinó után elmentünk még táncolni egy szórakozóhelyre, hogy kicsit kiengedjük a gőzt a mindennapi munka után, hiszen mindannyian eléggé elfáradtunk már. Jól éreztük magunkat, a zene is nagyon jó volt és szerencsére pont annyian voltak csak, hogy kényelmesen mindenki elférjen a táncparketten és ne kelljen egymás nyakán állni ahhoz, hogy elférjünk.

Utána kényelmesen hazasétáltunk a Duna parton, beszélgettünk még, végül mindenki hazament. Eseménydús nap volt, az biztos, és remélem, hogy a hölgy tanult belőle, hogy legközelebb nem tesz fel mindent tétre, hogy utána már olyasmit is elveszíthessen, ami fontos neki, mint például a fülbevalója.