Ruletten nyertem egy telefont

Ha hiszed, ha nem, egyszer elmentem a barátaimmal rulettezni és nyertem egy Xiaomi telefont. Ilyen szerencsém is csak nekem lehet. Milyen menő, nem? Azóta is azt használom, bár tény, hogy attól függetlenül, hogy nyertem, nem járok szerencsejátékozni, pedig sok mindent kipróbálnék, csak hát nem értek hozzá és nem tudom, mit és hogyan kell játszani.

 

Szóval nyertem egy telefont, igen. Marha nagy mázlim volt, pont úgy jött ki minden, hogy a végén én nyertem, valaki pedig a telefont rakta fel, és hát el is vesztette. Persze nem akartam megtartani, mondtam, hogy nyugodtan vigye magával, nem kell odaadnia, nem egy akciófilmben vagyunk, ahol, ha nem adja át a nyereményt, akkor majd jön a maffia a nyakára. De aztán mondta, hogy a rulett az rulett, ha ez történt, akkor ez történt, ő nem fog szabálytalanul játszani és igenis odaadta nekem.

Először nem is tudtam, mit reagáljak erre, tényleg szívesen visszaadtam volna neki, de ő ellenkezett. Na, gondoltam, akkor lehet, hogy valami nem stimmel azzal a telefonnal. Aztán elment és én is haza indultam a barátaimmal. Otthon megnéztem a telefont, és nem volt semmi baja. Bár, akkor meg azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy lopott. Odatettem az asztalra és nem is foglalkoztam vele. Viszont egy hónap után sem jelentkezett érte senki, nem történt semmi, így aztán pont, amikor tönkrement a saját telefonom, akkor azt kezdtem el használni. Ha már volt egy telefon otthon elfekvőben, akkor nehogy már újat vegyek.

Használtam is egy jó ideig, viszont egyszer észrevettem, hogy nem igazán úgy működik, ahogy szerintem egy telefonnak kellene. Sokszor kikapcsolt csak úgy magától, pedig nem volt lemerülve. Megnéztem, hátha frissíteni kell, de ez sem volt gond. Aztán utána már le is fagyott, vagy olyan is volt, hogy nem hallottam a másikat, amikor telefonáltam.

 

Megelégeltem a dolgot, ezért gondoltam, hogy elviszem egy szervizbe. Olyan sokba csak nem kerülhet a megjavíttatása. Ha mégis, akkor hagyom az egészet, nem foglalkozom vele, akkor inkább spórolok egy kicsit és veszek egy normális telefont magamnak. Azért mérgelődtem eleget, hogy egymás után két telefon is tönkrement, de hát talált pénz, gondoltam, nem mehet minden mindig olyan simán.

 

Volt egy ismerősöm, akinek nemrég ment tönkre a telefonja, ugyanilyen márkájú volt, és tudtam, hogy a szerviz jó volt, ahova vitte, még mesélt is róla. A xiaomi szerviz volt az egyetlen lehetőség számomra, ha nem akartam csak úgy annyiban hagyni ezt az egészet. Felhívtam ezt a telefonos szervizt, és elmondtam, mi a gondom. Azt mondták, menjek be, mert így látatlanba nem tudnak semmit mondani. Bementem aztán, odaadtam a telefonom, gondoltam, lesz, ami lesz. Megnézték, de nekem nem volt másik telefonom akkor, így azért kicsit reménykedtem, hogy még megoldható a dolog, és meg tudják javítani.

 

A szerviz készségesen állt hozzá a dolgokhoz, azt mondták, hogy meg tudják csinálni, de nem azonnal. Megbeszéltük az árát is, illetve, hogy mikorra lesz kész. Én pedig hazamentem telefon nélkül, kicsit szomorú is voltam. De azért annak örültem, hogy nem hetekig akartak a telefonon ülni, mert akkor nem tudom, mit csináltam volna. Felhívtam a szüleimet utána, hogy ne aggódjanak, nem tűntem el, de telefonon pár napig nem tudnak majd elérni, mert szervizben van.

 

Mindenesetre hamar kész lett a telefonom, de titokban otthon azért az interneten nézelődtem, milyen telefonok vannak elérhető áron, hátha a javítás után viszonylag jó pénzért ezt el tudom adni és helyette veszek egy másikat. Aztán, amikor kézhez kaptam ezt a telefont, mintha semmi nem történt volna, úgy működött, így aztán el is felejtettem a csere lehetőségét, nem foglalkoztam ezzel. Viszont azóta sincs semmi gondom a telefonnal, működik rendesen, mindent tudok használni rajta, úgyhogy úgy döntöttem a végén, hogy nem cserélem le. Azóta is azt használom, és remélem, hogy még egy ideig nem is kell ezzel foglalkoznom majd.