A függőség sok mindennel kapcsolatban kialakulhat – lehet szó rulettről, vagy akár az autónk megszállottjai is lehetünk

valvolineVeszélyes dolog a szerencsejáték, komoly függőséget tud okozni. Manapság igencsak megcsappant a kaszinók száma a törvényi rendelkezések miatt, de így is hódolhat szenvedélyének aki nagyon szeretne, akár online is. rengeteg internetes felületen van lehetőség a játékszenvedély kiélésére, de azért annak mégis csak meg van a feelingje, amikor az ember benn ül a kaszinóban akár a rulett asztal mögött, és úgy izgulja végig az egészet. Persze ésszel kell csinálni, mert könnyen magával ránthat bárkit a gépszíj, sajnos sokat hallani róla, hogy valaki a házát is elveszíti a szenvedélybetegsége miatt. Fiatalabb koromban volt, hogy mi is betévedtünk egyszer-kétszer, de megvoltak az anyagi kereteink, ami fölé ha akartunk volna se tudtunk volna menni.

Persze nem csak a szerencsejátékok tudnak függőséget okozni az embernek, hanem szinte bármi, amire már annyi időt és energiát fordítunk, ami már a nem teljesen normális kategóriába tartozik, csak a körül a bizonyos dolog körül forognak a gondolataink. Valaki az edzésre van rákattanva, más a horgászat megszállottja, valaki pedig az autóját bütykölni. Utóbbi inkább jellemző a férfiakra, van, aki éjjel-nappal képes lenne rajta valamit babrálni. Nekem van egy ilyen férfi ismerősöm, és minden tiszteletem a barátnőjéé, hiszen ritka, amikor nem a kocsikról hallom beszélni.

Abból az egy szempontból jó, hogy ez a mániája, hogyha bárkinek bármi baja van a kocsijával, egyből tudja mi lehet a probléma. De kéretlenül is osztja a tanácsokat, milyen motorolajat vegyünk, hol vegyük, milyen sűrűn cseréljük. Nagyon beváltak neki a Valvoline termékek, mindig a lelkünkre köti, hogy mást ne vegyünk. Ő csakis a belinkelt oldalon szokta rendelni a kocsihoz szükséges kenő-és adalékanyagokat, úgy, mint a motorolaj, váltóolaj, de még a fűnyíróba is Valvoline olajat tölt. Való igaz, hogy mindent megtalálni egy helyen, nem csak a karbantartáshoz, hanem az autó ápolásához és tisztításához szükséges anyagokat és felszereléseket is. Rendelhetünk webshopon is, bizonyos összeghatár felett ingyen ki is szállítják nekünk a rendelt árut, ha a személyes vásárlás hívei vagyunk, akkor választhatunk a három budapesti üzlet közül. Érdemes néha felnézni az internetes oldalukra, mert nagyon jó akcióik szoktak lenni, és ki ne szeretne spórolni, ha lehet. Annyira mondogatta, hogy most már mi is rendszeresen felnézünk, ha valamire szükségünk van. Mivel van egy kutyánk és sűrűn utazik a kocsiban, sajnos a kárpiton is nyomot hagyott, gondoltam majd én kitisztítom. Az interneten rendeltem tőlük kárpittisztító sprayt és műszerfaltisztítót is, és csodát tett a kocsival. A szagtalanító spray is nyom nélkül eltüntette a dohány szagot az autóból. A hideg idő közeledtével pedig egy csomó mindenre szükség van, hogy az autót is felkészítsük a hideg időre. Kelleni fog téli ablakmosó folyadék, jégoldó spray, fagyálló. Jut eszembe, ugye senki nem felejti el a nyári gumit télire lecserélni?