Egyedi póló rendelés a házi rulettklub számára

A szerencsejátéknak mindig is egy kissé kétes volt a megítélése. Köztudott, hogy függőséget okozhat, és nem egyszer hallottunk már olyat, hogy egész családokat juttatott az utcára egyetlen ember, aki képtelen volt leállni vele. Vannak, vagyis most már inkább voltak, akik a kocsmában képesek voltak elnyerőgépezni egy egész heti fizetésüket, hogy utána részegen és nincstelenül hazakullogjanak az éhes családjukhoz. Lehet így, ördögi mételyként is tekinteni a hazárdjátékokra, persze. De lehet kikapcsolódásként, szórakozásként is, amikor nem az a legfőbb cél, hogy a bank mindent vigyen. Ha néhányan egyszerűen csak azért gyűlünk össze, hogy pókerezzünk vagy rulettezzünk tét nélkül, zsetonokban, az ugyanolyan káros? Mert szerintem egyáltalán nem. Maga az élmény így is megvan, de nem herdáljuk el minden pénzünket, és nem egy gazdag tulajdonost teszünk ezzel még gazdagabbá. Klubot is alapítottunk a barátaimmal, amit az egyedi póló rendelés tett csak igazán valódivá.

Az egész azzal kezdődött, hogy már egy ideje összejárogattunk kártyázni egy héten egyszer. Nem azért, hogy megkopasszuk egymást, hanem a társaság, a szórakozás és az időtöltés kedvéért. Beszélgettünk, ugrattuk egymást, és közben vertük a blattot. De egy kicsit megváltozott a helyzet, amikor az egyik barátunknál elgurult a gyógyszer, és vett egy használt rulettasztalt. Kicsit mindannyian megrökönyödtünk, amikor elújságolta, de szinte azonnal jött az az ötlet is, hogy most már ideje lenne tényleg klubként működni. Igyekezzünk betartani bizonyos szabályokat, mindig találjunk ki valami újat, és továbbra is csak szórakozás céljából játsszunk. Elneveztük hát magunkat Amatőr Rulett Klubnak, ami jól hangzik, és tudomásom szerint semmi illegálisat nem teszünk vele, mivel nem pénzben játszunk. Igen ám, de a klubhoz valami megkülönböztető is kell, így bukkant elő az egyedi póló rendelés ötlete is, ami egyfajta közös viselet lett.

Nem kell túl bonyolult mintára gondolni, egyszerűen csak egy rajzolt, kissé stilizált rulettkerékre, meg egy egyedi betűtípussal készült feliratra. Maga a minta, vagyis annak a terve elég hamar elkészült, már csak a póló színét kellett eldöntenünk, meg azt, hogy hol csináltatjuk meg. Több variáció is szóba került, de végül a középzöld mellett döntöttünk, mert a játékos asztalokat is rendszerint zöld posztóval vonják be, és így a fekete-fehér-vörös felirat még jobban kiemelkedik. A hol már egy sokkal jobb kérdés volt. Megegyeztünk, hogy mindenki igyekszik utánanézni a maga lehetőségeihez mérten, majd megosztjuk a talált infókat. Egy csoportot is létrehoztunk erre a célra a közösségi hálón, és oda mindenki belinkelhette, amit gondolt. Jött is pár javaslat, de ami toronymagasan vezette, az egy olyan póló workshop, amit szerintem még mindannyian használni fogunka jövőben, egyéb célra.

Ez a bizonyos cég, amit az egyikünk talált, mindamellett, hogy elképesztő mennyiségű saját mintával rendelkeznek a kínálatukban, még az egyedi elképzeléseket is meg tudják valósítani, sőt, ha van valami előzetes tered, akkor a saját grafikusuk is tud segíteni a végleges terv és minta letisztázásában. Ezen kívül még arra is van náluk lehetőség, hogy futárcéggel házhoz szállíttassák a megrendelt darabokat, nem kell személyesen szaladgálni értük. Ebben az országban ilyen magas színvonalú egyedi póló rendelés nem is igen hiszem, hogy másnál lenne, legalább is amiket én átnéztem, ott a nyomába se értek enne a szolgáltatásnak. Ár-érték arányban csodálatos és verhetetlen, szóval teljesen egyértelmű volt, hogy őket fogjuk választani a klubpólók elkészíttetéséhez. A felelőst is megtaláltuk a lebonyolításához, úgyhogy alig telt el két hét, és a z esedékes gyűlésen már át is vehettük a vadonatúj, csodálatos rulett-pólóinkat.