A lakásvásárláshoz is kell egy kis szerencse

A szerencsejátékot ha okosan csinálja az ember, sok pénzt is kaszálhat, de mindent el is veszíthet. Nem vagyok függő, de szeretek játszani néha. Könnyen, gyorsan, rengeteg pénzhez lehet jutni. Néha azt kívánom, bár minden ennyire egyszerű lehetne az életben, bár nem kellene mindenért ennyi mindent tenni, bár csak az ölembe hullana az álomlakás, és nem kellene századszorra is nekifutnom a keresésnek azzal a szöveggel, hogy eladó lakás Szolnok, bár nem kellene a sokezredik találatot is megnyitnom, egyszerűen csak meglenne a lakás, amire vágyom.

Ezért mondom, hogy bizony szerencse is kell a lakásvásárláshoz. De ha a szerencse nem áll mellettünk, akkor elég egy kis tudatosság is. Például nem a webböngésző keresőjébe kellene irkálnom a szavakat, hátha a mai nap mást ad ki, mint tegnap, hanem sokkal inkább egy specifikus oldalon kellene keresgélni. Ilyen például az az oldal, amit nemrégiben találtam, a nextapro.hu. Ez a honlap apróhirdetések gyűjtőhelye, bárki feltölthet apróhirdetést, és akárki böngészhet is a feltöltött hirdetések között. Az ingatlanvásárlás szempontjából tele van hasznos funkciókkal, például nem kell minden egyes hirdetést végigböngésznem, mivel nagyon sokféle szűrőt be lehet állítani attól kezdve, hogy milyen típusú ingatlant keresek azon át, hogy miből legyen az az ingatlan, odáig, hogy hol helyezkedjen el. Nem csak azt tudom beállítani, hogy hol ,legyen, hanem azt is, hogy a kiválasztott helytől milyen távolságra szeretnék még találatokat megjeleníteni. Az élet úgy hozta, hogy Szolnokra kellene költöznöm, de nem sok szerencsével találtam lakást, amíg egy ismerősöm nem ajánlotta ezt az oldalt, ahol sokkal egyszerűbben tudok keresni. Kereshetek csak a hirdetéseknek adott címekben, kereshetek a leírásokban, kereshetek csak képes hirdetéseket  – ami annak ellenére, hogy szeretem a szerencsejátékokat, nekem nagyon fontos, nem akarok zsákbamacskát lakásvásárláskor.

Így sokkal inkább kezdek abban hinni, hogy a lakásvásárlás egy tudatos dolog, csak okosan kell csinálni. Nyilván, ha megtalálom a lakást, ami a leírás és a kép alapján tetszik nekem, akkor sem fogom magam a vakszerencsére bízni, előbb úgyis elmegyek majd és megnézem, mit is akarok venni.
Egyébként meglepő, hogy Szolnokon a fővárosunkhoz képest mennyivel barátságosabbak az ingatlanárak.  A szerencse viszont itt jön be a képbe, hiába a jó honlap, és a hasznos keresési funkciók, ha nincsenek emberek, akik pont olyan házat adnak el, és pontosan ott, ahol én azt szeretném. Egyébként én szerencsés ember hírében állok, sokat nyertem már ruletten és más játékokon is, és most sem hagyott el a szerencsém. Egyrészt mert pont akkor ajánlották a nextaprot, amikor kellett, másrészt pedig mert pont akkor tettek fel hirdetést egy új építésű csodaszép lakásról is, amikor arra nekem szükségem volt.

Az apróhirdetéses oldalakról egyből az jut eszembe, amikor az emberek otthon ücsörögnek és feltöltögetik a megunt mütyürjeiket, hogy azoknak új gazdát találjanak, amilyen hamar az lehetséges. De kellemes meglepetésként ért, hogy ez már koránt sem így van.

A nextapron láttam, hogy az ingatlanoknál nem csak magánszemélyek hirdetnek, hanem ingatlanosok is. Ez azért kifejezetten örömteli, mert nem csak mások lakását találtam meg, hanem új építésű, még másnak el nem adott lakásokat is kidobott. Hirdetnek itt ingatlanosok is, és azt hiszem azok az emberek is, akik megtervezik az új lakóparkokat,. Szolnok egy viszonylag nagy város Magyar viszonylatban tekintve, de közel sem olyan zsúfolt és tömött mint a fővárosunk. A lakás amit találtam, körbe van véve zöld övezettel, nagyon vonzó a kialakítása, és mivel még időben sikerül lecsapnom a társasházban készülő lakásokra, talán meg tudom beszélni a kivitelezőkkel azt is, hogy a számomra lefoglalt lakás szobái milyen arányokban legyenek kialakítva. Nem tudom, hogy ez lehetséges-e, de majd utánajárok, hiszen a nextapron minden elérhetőséget megadtak, így könnyű lesz felvenni velük a kapcsolatot.

tehát a lakás kereséshez tulajdonképpen nem kell más, mint egy nagy adag szerencse, és az, hogy tudatosan igyekezzünk megtalálni a lakást, amire vágyunk, mondjuk egy apróhirdetéses oldal segítségével.